Duitsland

Deze pagina toont de stambomen van Hofer families uit Duitsland.

In de Duitse plaats Onsbach woont al generaties lang een Hofer familie. Deze familie is vanaf 1675 in kaart gebracht. Interessant is het huwelijk tussen een neef en nicht Melchior en Karoline Hofer in 1849. In de jaren rond 1850 zijn er veel Hofer’s naar Amerika gegaan – nu moeten daar nog veel familieleden van de Önsbach-Hofer’s leven. Ook in Duitsland en Nederland zijn familieleden in leven al hebben ze mogelijk niet meer de achternaam Hofer.

Een deel van de informatie komt van een bron die in het bezit is van het boek “Familienbuch der Gemeinde Önsbach in Baden, 1700-1950” geschreven door Eugen Weber, 2004.

Een ander interessant en goed gedocumenteerd feit is het verhaal van Johann (Hans) Hofer, geboren 18 augustus 1810. Hij speelde een rol in de revolutie in Duitsland rond 1840. Zie hiervoor deze link (in Duits).

Deze stamboom, met 253 personen, is de combinatie van twee stambomen uit twee verschillende bronnen die ik al had, en bovengenoemde bron. Het is dus gelukt om twee stambomen te koppelen! Het genoemde boek is zeer betrouwbaar en het feit dat in de drie bronnen nagenoeg dezeflde gegevens bevatten maakt deze stamboom zeer betrouwbaar.

Zie voor een verdeling van mensen met de naam Hofer in Duitsland deze link.

Kies in het menu links voor “Johannes Hofer”.